HAPPORADIO

Happoradio on vuonna 2001 perustettu rockyhtye.

Historia

Sydänyö

Happoradio sai alkunsa laulaja Aki Tykin aloitteesta. Tykki oli innostunut musiikista jo lapsena, ja hän perusti ensimmäisen bändinsä Sydänyön koulukaverinsa Tero Suihkon kanssa. Rippileirillä kokoonpanoon liittyi basistiksi Teemu Metsälä. Myöhemmin yhtyeeseen tuli vielä mukaan Miki Pii, joka oli Happoradiossa yhtyeen alkutaipaleella. Kun Suihko lopetti, rumpukapulat otti Happoradion nykyinenkin rumpali Markku DeFrost. Sydänyö teki olemmassaolonsa aikana n. 50 keikkaa ja mm. biisit "Perhosentappo" ja "Bakteerilapsonen". Tuolta ajalta Happoradion tuotantoon on otettu kappaleet "Nolla" ja "Happoa". Yhtye lopetti vuonna 1996 kun Tykki ja Pii muuttivat Helsinkiin. Tykki jatkoi musiikin tekemistä Piin kanssa, josta sai alkuna biisi "Pois kalliosta", josta sitten tuli Happoradion hitti.

Happoradion alkutaipaleet

Happoradio alkoi muodostua Helsingin Kalliossa 2000-luvun alkupuolella. Yhtyeen perustajajäsenet Pii ja Tykki tunsivat jo ennestään, ja vielä kun Markku DeFrost muutti Helsinkiin, oli porukka koossa. Basistiksi otettiin Jatu Motti, joka liittyi Happoradioon Aki Tykin vieraillessa Jatun bändin keikalla. Tykki pyysi Mottia soittamaan Happoradion demonauhoituksessa. Yhtye perustettiin ja nimeksi päätettiin antaa Happoradio. Happoradio on ollu nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2003, kun AH Haapasalo liittyi yhtyeeseen Miki Piin lopetettua. Haapasalo oli tullut tutuksi autellessaan Happoradioa muutamissa nauhoituksissa.

Suurempaan suosioon

Syyskuussa 2002 Happoradio julkaisi ensimmäisen singlensä "Pahoille teille", joka pääsi Radiomafian (nykyinen YleX) soittolistalle. Toinen single "Sinä" julkaistiin tammikuussa 2003. Molemmat singlet olivat kohtalaisia hittejä ja yhtye oli tehnyt itseään tunnetuksi, saanut levytyssopimuksen ja päässyt radiosoittoon.

Läpimurron Happoradio teki vuonna 2003 singellään "Pois kalliosta". Biisi soi useilla radiokanavillla ja sai musiikkivideollaan myös TV-näkyvyyttä. Kappale oli Happoradion ekalta levyltä Asemalla, joka julkaistiin huhtikuussa 2003.

Pienet ja Keskisuuret elämät-levyltä kappaleet "Kaupunki täynnä ihmisiä", "Tanssi" ja "Linnusta sammakoksi" saivat myös paljon näkyvyyttä ensimmäisen levyn siivittämänä.

Yhtyeen kolmannelta levyltä Vuosipäivältä tuli jälleen kaksi singleä, "Tavikset" ja "HC-sää". HC-sää soi OC-sarjan tv-mainoksen taustalla.

Marraskuussa 2007 ilmestyneellä Melkein vieraissa-tribuutti Leevi and the Leavingsille - levyllä esittämällään biisillä "Unelmia ja toimistohommia". Kappale sai runsaasti radiosoittoa ja levyä myytiin runsaasti.

Kokoelmalevy viihtyi Suomen listalla 22 viikkoa, parhaimmillaan sijalla 2.

Happoradion neljäs albumi Kaunis minä julkaistiin 20. elokuuta 2008. Singlet "Hirsipuu", "Che Guevara", "Puhu äänellä jonka kuulen" ja "Olette kauniita" saivat runsaasti soittokertoja kaupallisilla radioilla ja tv-kanavilla. Levyllä julkaistiin myös bonuskappale Unelmia ja toimistohommia.  Vuoden 2009 alussa Kaunis minä myi kultarajaan edellyttävän määrän. Toukokuussa 2009 levy myi platinaa.

 

 

Tässä vielä Happoradion viralliset nettisivut: happoradio.net

( Otin kaikki nuo Wikipediasta. P: )

Ite kiinnostuin Happoradiosta viime kesänä, kun sain synttärilahjaksi Kaunis minä-levyn. Olin ennen sitä jo kuullu sen biisejä, ja tykänny sillonki. Mutta ton levyn saatuani olin ihan myyty Happoradiolle. :D

Sitten vielä näitä mun muita lempiartisteja:

Anna Abreu, Rihanna, Avril Lavigne, Cheek, Aste, Adam Lambert, Robyn, Britney Spears, Antti Tuisku, Ladu Gaga, Eminem, Enrique Iglesias, Taylor Swift, Katy Perry, Usher, Akon, Mohombi, Jennifer Lopez, Pink, Pitbull, Miley Curys, Shakira, Taio Cruz, David Guetta, Bruno Mars, Kesha, Jessie J, Nelly, Mike Posner ja Keri Hilson. Tuossa oli jotakin. :) :DD Ihan mun lemppareita nuista on nyt tällä hetkellä Bruno Mars <3 Sillon ihania biisejä.♥

Lempibändejäni:

The Rasmus, Happoradio, Linkin Park, PMMP, LCMDF, Dingo, Scorpions ja One Republic. Tällä hetkellä nuista ykkönen Happoradio. <33

Kerron vielä mun päivästä:

Aamulla heräsin puoli kymmeneltä.. Miksen osaa nykyään herätä myöhään!? :D Oon vsn tulossa vanhaksi.. O.O ( no ei ny sentään! )

Käytiin äitin kans kaupassa, ja mua tuli ovella vastaan JANNE AHONEN. En tietenkää uskaltanu sanoo sille mtn. Saatikka pyytää nimmaria. :'D Sen pojalla on huomenna tällä mäkihyppykisa, ni meen kattomaan ja pyydän sitte sitä nimmaria. d:

Kaverin kans käytiin lenkillä sen kääpiöpinserin kans. Nipsu on sen nimi. ^^ Se on niiiin ihana.♥ Lopuksi tehtiin silleen, että menin n. 20 metrin päähän kaverista, ja sitte huusin "Nipsuuuu". Kaveri päästi sen irti, se juoksi IHAN täysiä mun luokse ja sitte hyppäs mua vasten. <3 inana.♥

Illalla meen saunaan ja teen jtn. ( onpas mielenkiintoista! )

Juu, mutta ei mulla muuta. :)

Ps. Teen keskiviikkona postauksen, jossa vastaan TEIDÄN antamiin kysymyksiin. ;) Eli saatte kommata vaikka tähän postaukseen, tai johonki muuhun, ja laittaa mulle kysymyksiä, ja vastaan niihin keskiviikkona mun postauksissa. :P